-800 г ялавічыны,
-100 г свінога сала,
-1 ст. л. сметанкавага масла,
-2 галоўкі рэпчатай цыбулі,
-2-3 шт. бутона гваздзікі,
-зеляніна пятрушкі,
-палоўка цытрыны,
-чорны молаты перац,
-карыца.
Мяса вымыйце і абсушыце сурвэткай. Гваздзічку здрабніце, змяшайце з карыцай, соллю, чорным молатым перцам і пасечанай зелянінай пятрушкі. Рэпчатую цыбулю дробна парэжце і дадайце туды ж. Свіное сала нарэжце дробнымі кубікамі і змяшайце з раней прыгатаванай сумесі. Нашпігуйце гэтай сумессю кавалак ялавічыны. Растапіце на патэльні сметанкавае масла, пакладзіце мяса і змесціце патэльню ў духоўку. Смажце ростбіф 15 хвілін, увесь час яго перагортваючы, каб ён раўнамерна абсмажыўся, затым паліце яго сокам, выціснутым з палоўкі цытрыны, і сокам, які вылучыўся падчас смажання. Пасля гэтага смажце ростбіф яшчэ 15-20 хвілін.
|