Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Галоўныя мясныя стравы

    РОСТБІФ ДУХМЯНЫ

    -155 г ялавічыны (выразка, тонкі і тоўсты край),

    -4 г камбітлушчу адмысловага,

    -10 г масла сметанкавага,

    -150 г гарніру,

    -15 г хрэна (корань),

    -50 г мяснога соку,

    -перац

     

    Мяса - выразку, спінную і паяснічную часткі - пасыпаць соллю, перцам, пакласці ў сатэйнік ці бляху з вельмі гарачым тлушчам так, каб паміж кавалкамі мяса былі інтэрвалы не меней 0,5 см, і абсмажыць на моцным агні да утварэння скарыначкі.

    Пасля гэтага давесці ростбіф да гатовасці ў смажыльнай шафе на працягу 20-30 хвілін (у залежнасці ад велічыні кавалкаў), паліваючы праз кожныя 10-15 хвілін тлушчам, на якім яны смажацца. Ростбіф рыхтуюць слаба прапражаным, сярэдне прапражаным ці прапражаным да поўнай гатовасці.

    Пра ступень гатовасці судзяць па колеру мяса: слаба прапражанае мяса мае на разрэзе ружовы колер, сярэдне прапражанае- чырванаваты, а цалкам прапражанае - шэры. Тлушч, пакінуты ў сатэйніку ці на блясе пасля смажання мяса, нагрэць на слабым агні і, калі вада выпарыцца, зліць.

    У бляху наліць булён і кіпяціць яго 5 - 8 хвілін. Атрыманы такім чынам чырвоны экстрактыўны булён, ці, як яго інакш завуць, мясны сок, працадзіць. Гатовае гарачае мяса нарэзаць папярок валокнаў па 2-3 кавалка на порцыю, узбоч паскладаць габляваны хрэн, бульбу (адвараную ці смажаную) ці складаны гароднінны гарнір, які складаецца з 2-3 відаў гародніны і бульбы. Паліць мясным сокам і сметанкавым маслам.

    Катэгорыя: Галоўныя мясныя стравы | Дабавіў: wawkalaki (19.07.2014)
    Праглядаў: 216 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar