-1 кг ялавічыны,
-150 г сметанкавага масла,
-100 г вяндліны,
-100 г языка,
-1-2 ст. л. мукі,
-палова батона,
-100 г грыбоў (белых ці шампіньёнаў),
-1/2 цытрыны,
-1/2 ст. белага віна,
-200 г зялёнага кансерваванага гарошку,
-1/2 ст. мяснога соку,
-чорны молаты перац,
-соль.
Мяса вымыйце і абсушыце сурвэткай. На патэльні растапіце сметанкавае масла і смажце ростбіф 15-20 хвілін. Затым паліце яго сокам, які вылучыўся падчас смажання, і сокам, выціснутым з палоўкі цытрыны, смажце яшчэ на працягу 15-20 хвілін, да гатовасці. Звычайна ростбіф падаецца да стала цэлым кавалкам, але, вынікаючы гэтаму рэцэпту, парэжце яго лустачкамі. Батон таксама нарэжце тонкімі лустачкамі. Далей на кожную лустачку хлеба пакладзіце кавалак ростбіфа, на яго тонкую лустачку вяндліну, на вяндліну сумесь з дробна нарэзанага языка і грыбоў (папярэдне адвараных у падсоленай вадзе і злёгку прыпушчаных на сметанкавым масле). Затым раскладзіце кавалкі ростбіфа на тарэлцы і паліце соусам, прыгатаваным з мяснога соку, разведзенага віном і загушчанага мукой.
|