-800 г ялавічыны,
- 5 ст. л. сметанкавага масла,
- 2 зубчыка часныку,
-2 кубіка мяснога булёна,
-зялёная цыбуля,
-зеляніна кропу,
- зеляніна пятрушкі,
- зеляніна базіліка,
- зеляніна кінзы,
-300 г рысу,
-1 ст. л. соуса чылі,
-1 г. л. клубнічнага джэма,
-1 г. л. воцату,
-молаты чорны перац,
-соль.
Мяса вымыйце і насуха вытрыце сурвэткай. Часнык здушыце і змяшайце са сметанкавым маслам. Гэтай сумессю абшмаруйце мяса, затым змесціце яго ў духоўку і смажце на працягу 15 хвілін. Затым мяса пасаліце, паперчыце і змесціце ў духоўку яшчэ на 15 хвілін. Рыс абсмажце ў сметанкавым масле, заліце 1/2 л булёна і тушыце на сярэднім агні 20-30 хвілін. Зялёную цыбулю парэжце і абсмажце на сметанкавым масле. Дадайце да цыбулі 1/4 л булёна, праварыце соус на павольным агні, затым дадайце да яго клубнічны джэм, воцат і соус чылі. Запраўце рыс соусам з зелянінай. Перад падачай да стала выкладзіце ростбіф на талерку, а на гарнір - рыс. Зверху ростбіф пасыпце сумессю з дробна пасечанай пятрушкі, кінзы і базіліка.
|