-мяса - 2 кг
-віно чырвонае - 200 г
-цыбуліны - 2-3 шт
-соль - па густу
-перац - па густу
-масла сметанкавае - 50 г
-яйкі - 2 шт
-малако - 0.5 шклянка
-мука - 1 шклянка
-зеляніна - 1 пучок
Вымыць ростбіф, высушыць яго сурвэткай і, зрабіўшы нажом мноства
адтулін на глыбіню 3-4 см, нашпігаваць часныком.
Мяса пасаліць, паперчыць, абліць віном і даць яму пастаяць
у гэтым віне на працягу 2 гадзін.
З яйкаў, малака і мукі прыгатаваць вадкае цеста і памачыць у яго мяса.
Разагрэць духоўку, пакласці мяса на змазаную маслам бляху
і абсмажыць спачатку на моцным агні, а затым зменшыць
і тушыць да гатовасці на маленькім агні,
увесь час паліваючы яго віном.
Выкласці гатовы ростбіф на летнюю талерку
і пасыпаць нарэзанай зелянінай.
Цыбулю дробна парубіць, абсмажыць на сметанкавым масле, затым
дадаць чырвонае віно і сок, які ўтварыўся пры смажанні ростбіфа.
Пры неабходнасці загусціць соус падсмажанай мукой.
Соус падаваць асобна.
Існуе яшчэ адзін варыянт падрыхтоўкі ростбіфа.
Падрыхтаваўшы мяса і памачыўшы яго ў цеста,
смажыць не на блясе, а на рашотцы.
Бляху ж паставіць уніз, каб не губляць сок,
які ўтвараецца пры смажанні.
Такі спосаб асабліва добра, калі ваша духоўка абсталявана грылем.
|