-паляндвіца ялавічыны - 1.2 кг
-зеляніна пятрушкі - 1 пучок
-базілік - 1 пучок
-цыбуля зялёная - 1 пучок
-часнык - 1 долька
-алей - 5 ст. лыжак
-перац молаты цытрынавы - па густу
Зеляніну памыць, страсянуць, і, выдаліўшы сцеблы, дробна пасекчы.
Змяшаць з цытрынавым перцам, ўліць алей,
дадаць тоўчаны часнык і добра перамяшаць.
Мяса прамыць і абсушыць.
Пакласці паляндвіцу ў посуд, заліць прыгатаваным марынадам,
накрыць вечкам і паставіць у халадзільнік на 12 гадзін.
Праз 6 гадзін перавярнуць.
Мяса выняць з марынаду і пакласці на рашотку тлустым бокам угару.
Усталяваць рашотку ў мікрахвалевую печ у сярэдняе становішча
і смажыць пры магутнасці 180 Вт у рэжыме з верхнім
і ніжнім нагрэвам пры тэмпературы 220° С 20-30 хвілін.
Гатовы ростбіф загарнуць у фальгу і даць пастаяць 10 хвілін.
|