-ялавічына - 800 г
-масла сметанкавае - 5 ст. лыжак
-часнык - 2 зубчыка
-булён мясны - 2 кубіка
-цыбуля зялёная - па густу
-зеляніна кропу - па густу
-зеляніна пятрушкі - па густу
-зеляніна базіліка - па густу
-зеляніна кінзы - па густу
-рыс - 300 г
-соус чылі - 1 ст. лыжка
-джэм клубнічны - 1 г. л. -
воцат - 1 г. л.
-перац чорны молаты - па густу
-соль - па густу
Мяса вымыйце і насуха вытрыце сурвэткай.
Часнык здушыце і змяшайце са сметанкавым маслам.
Гэтай сумессю абшмаруйце мяса, затым змесціце яго ў духоўку
і смажце на працягу 15 хвілін.
Затым мяса пасаліце, паперчыце і змесціце ў духоўку яшчэ на 15 хвілін.
Рыс абсмажце ў сметанкавым масле, заліце ½ л булёна
і тушыце на сярэднім агні 20-30 хвілін.
Зялёную цыбулю парэжце і абсмажце на сметанкавым масле.
Дадайце да цыбулі ¼ л булёна, праварыце соус на павольным агні,
затым дадайце да яго клубнічны джэм, воцат і соус чылі.
Запраўце рыс соусам з зелянінай.
Перад падачай да стала выкладзіце ростбіф на талерку,
а на гарнір - рыс.
Зверху ростбіф пасыпце сумессю з дробна пасечанай пятрушкі, кінзы
і базіліка.
|