-1 кг ялавічыны,
-4 памідора,
-1/2 ст. алею,
-2 салодкіх балгарскіх перца,
-1 цытрына,
-размарын,
-шалвея,
-3-4 зубчыка часныку,
-чорны молаты перац,
-соль.
Для соусу:
-1 г. л. алею,
-2 г. л. каньяку,
-500 г. пікуляў,
-2 г. л. крухмалу,
-1 ст. л. імбіра,
-1 г. л, таматавай пасты,
-1/2 г. л. воцату,
-2 г. л. цукру,
-1 г. л. соуса чылі.
Размарын і шалвею дробна нарэжце, часнык стаўчыце, дадайце цытрынавую цэдру і ўсё разам злёгку падсмажце на алеі, дадайце перац, соль і сок, выціснуты з цытрыны. Мяса памыйце, насуха вытрыце сурвэткай, багата вышмаруйце алеем з рэзкімі затаўкамі і змесціце ў духоўку на моцны агонь. Смажце на працягу 15 хвілін, затым пасаліце, паперчыце і смажце яшчэ 15-20 хвілін да гатовасці, перыядычна паліваючы мяса сокам, які вылучаецца падчас смажання. Памідоры і салодкі перац запячыце цалкам у духоўцы. Перад падачай да стала выкладзіце ростбіф на талерку, упрыгожце яго запечанай гароднінай і паліце соусам. Соус прыгатуйце па наступным рэцэпце: пікулі дробна парэжце і падсмажце разам з молатым імбірам на алеі на працягу 5-7 хвілін. Крухмал змяшайце з цукрам, воцатам, таматавай пастай, соусам чылі і каньяком, перамяшайце да атрымання аднастайнай масы, дадайце трохі вады і выліце масу ў смажаныя пікулі, варыце прыкладна 5-6 хвілін да загусцення.
|