-15-20 ф. ростбіфа,
-1 ст. праванскага масла,
-васковая папера,
-1/4 ф. чухонскага масла,
- 2-3 цыбуліны,
-хрэн,
-соль,
- перац.
Абчысціўшы 15-20 фунтаў ростбіфа, перавязаць яго ніткамі, пасыпаць лустачкамі цыбулі, абліць у каменным кубку 1 1/2 шклянкамі праванскага алею, пакінуць так да другога дня, часта перагортваючы і абліваючы гэтым алеем. Потым пасаліць, абсыпаць перцам, абгарнуць у васковую паперу, нашмараваную чухонскім маслам, прымацаваць да ражна, смажыць 3-4 гадзіны, паліваючы сокам, які будзе сцякаць на падстаўленую тоўстую пасудзіну ці бляху. За 15 хвілін зняць паперу, пасаліць з усіх бакоў і даць смажаніне падрумяніцца.
|