-800 г ялавічыны,
-3-4 зубчыка часныку,
-3 апельсіна,
-1 л зеляніны базіліка,
-1 ст. л. мёда,
-100 г аліў,
-молаты чорны перац,
-соль.
Мяса вымыйце і вытрыце насуха сурвэткай, пакладзіце яго ў міску, дадайце 2 вычышчаных зубчыка часныку. Адзін з апельсінаў нарэжце кружкамі, з 2 пакінутых выдушыце сок у міску з мясам, туды ж выдушыце сок з цытрыны. Зачыніце міску вечкам і пакіньце мяса марынавацца на 2 гадзіны.
Пакінуты часнык здушыце і змяшайце з дробна пасечанай зелянінай базіліка і мёдам. Выміце мяса з марынаду, абшмаруйце сумессю з мёда і спецый, затым змесціце ў духоўку і смажце 20 хвілін.
Па заканчэнні гэтага часу паліце мяса пакінутым пасля замочвання мяса марынадам і смажце яшчэ 30 хвілін, паліваючы мяса час ад часу вылучыўшымся сокам.
Затым дадайце да мяса алівы, нарэзаны кружкамі апельсін і смажце яшчэ 20 хвілін. Перад падачай да стала ўпрыгожце ростбіф дрлькамі свежага апельсіна і алівамі.
|