-800 г ялавічнай выразкі,
-2 сярэдніх баклажана,
-50 г сметанкавага масла,
-3 ст. лыжкі цёртага кораня хрэна,
-100 г маянэза,
-чорны молаты перац,
-соль - па густу.
Мяса вымыць, абсушыць папяровай сурвэткай. Перад смажаннем мяса пасыпаць соллю і перцам; смажыць ростбіф у невялікім сатэйніку ці патэльні (лепш чыгуннай) з разагрэтым маслам на працягу 7-15 хвілін (у залежнасці ад таго, якім мяса павінна быць: слаба-прапражаным, сярэдне-прапражаным ці цалкам прапражаным).
Баклажаны нарэзаць роўнымі кружочкамі, пасаліць іх і пакласці на 2-3 гадзіны пад гнёт, каб выдаліць гаркату. Затым абсмажыць кружочкі абапал у патэльні з моцна нагрэтым маслам, паперчыць па густу.
Абсмажаныя баклажаны раскласці роўным пластом на шырокай талерцы, зверху пакласці гатовы ростбіф і паліць яго маслам. Асобна падаць хрэн, змяшаны з маянэзам.
|