-ялавічына - да 1 кг адным кавалкам
-часнык - 3-4 зубчыка
-яйка - 2 -алей
-гарчыца - 1 ст. лыжка
-цытрынавая цэдра - 1 г. л.
-белае сухое віно – 100 мл
-соль
-перац
-морква – палова кораня
-зялёная цыбуля - 3-4 шт.
-сметанкавае масла – 150 г
-зеляніна пятрушкі і кропу – палова пучка
-цытрынавы сок - 1 ст. лыжка
-папрыка
Моркву ачысціць і нацерці на дробнай тарцы (з зубчыкамі).
Зялёную цыбулю дробна парэзаць.
Жаўткі адлучыць ад бялкоў.
Пачысціць і прадушыць часнык праз прэс.
Змяшаць яго з соллю і чорным молатым перцам
і нацерці гэтай сумессю мяса.
Разагрэць на патэльні алей і абсмажыць на ім мяса з усіх бакоў.
Затым змясціць яго на бляху і паставіць
у разагрэтую да 220 градусаў духоўку на 30 хвілін.
Бялкі ўзбіць.
Змяшаць бялкі з гарчыцай, цытрынавай цэдрай, соллю, перцам
і папрыкай.
Дадаць цыбулю і моркву.
Пакрыць мяса атрыманай масай і запякаць у духоўцы яшчэ 30-40 хвілін.
Затым пакінуць ростбіф у выключанай духоўцы на 15 хвілін.
Прыгатаваць соус да ростбіфа.
Для гэтага растапіць сметанкавае масла.
Жаўткі змяшаць з віном і ўзбіць на вадзяной лазні,
паступова дадаючы растопленае масла і цытрынавы сок.
Пасаліць, паперчыць і дадаць у канцы сечаную зеляніну.
Соус да ростбіфа падаць асобна.
|