Сакавітае, вострае мяса з тонкім водарам пякучай гарчыцы -
сапраўдны ангельскі ростбіф з ялавічыны.
- 1 кг ялавічыны (тонкі ці тоўсты край)
-часнык - 3 зубч.
-соль
- аліўкавы алей - 5 ст. л.
-воцат – 1 г. л.
-перац -4 цыбуліны
-3 жаўтка
-3 ст. л. гарчыцы
Мяса нацерці перцам, пасаліць.
Часнык выдушыць, змяшаць з алеем,
вышмараваць гэтай сумессю мяса.
На бляху пакласці фальгу, смажыць на ёй мяса паўгадзіны
(першыя пятнаццаць хвілін на вельмі моцным агні,
затым тэмпературу зменшыць).
Гатовае мяса вытрымаць загорнутым у фальгу каля дваццаці хвілін.
Алей ўзбіць разам з воцатам, гарчыцай, соллю, жаўткамі
і перцам, дадаць цыбулю.
Ростбіф з ялавічыны з гарчыцай падаваць халодным.
|