Мяккае мяса стане пікантней, калі падаць яго з часнычным соусам,
запраўленым тонкім цытрынавым водарам -
вытанчаны, апетытны ростбіф з ялавічыны.
- 1 кг ялавічыны
-перац
- тлушч
-гарчыца - 1 г. л.
-жаўток -паўшклянкі соку цытрыны
-3 зубчыка часныку
-зялёная цыбуля
Змяшаць перац і палову алею, нацерці мяса,
вытрымаць ноч на холадзе.
Абсмажыць, пакласці на бляху, запякаць гадзіну
(15 хвілін - на вялікім агні, затым паменшыць).
Гадзіну даць паляжаць у фальзе.
Для соусу добра ўзбіць гарчыцу і жаўток, дадаць часнык
і алей, пасаліць.
Падаць ростбіф з ялавічыны з часнычным соусам.
|