-ялавічная выразка - 1 кг
-алей - 4 ст. л.
-сушоная папрыка - 2 ст. л.
-гарчыца - 3 ст. л.
-сечаны часнык - 1 г. л.
-чорны перац - 0,5 г. л.
-соль
Выразку прамыць, ачысціць ад плёнак, перавязаць шпагатам. Алей, папрыку, гарчыцу, сечаны часнык, чорны молаты перац, соль перамяшаць у місцы. Падрыхтаваную выразку нацерці гэтай сумессю і паставіць у халадзільнік на 2 гадзіны.
Разагрэць на вялікай патэльні алей. Абсмажыць выразку з усіх бакоў да утварэння румянай скарыначкі, перакласці на бляху і паставіць у разагрэтую да 220°С духоўку. Рыхтаваць 20-25 хвілін.
Для вызначэння гатовасці ростбіфа лепш за ўсё выкарыстоўваць мясны тэрмометр. Дастаць мяса з духоўкі, выдаліць шпагат, накрыць фальгой і пакінуць на 10 хвілін. Тонка нарэзаць, паліць ўтварыўшымся сокам.
|