-ялавічына паляндвіцы - па густу
-соль - 1 дробка
-перац - 1 дробка
-цукар - 1 дробка
-воцат - 1 жменя
-алей - 1 жменя
Ялавічыну (паляндвіцу) нарэзаць
на парцыённыя кавалкі папярок валокнаў, добра адбіць.
Затым кожны кавалак рукамі абшмараваць паслядоўна:
соллю, сталовым воцатам, цукровым пяском, алеем,
чырвоным молатым перцам (соль, перац, цукар - па дробцы;
воцат, алей - колькі змяшчаецца ў жмені).
Скласці ў міску, рукамі ж памясіць, злёгку адціскаючы,
і пакінуць пры пакаёвай тэмпературы на гадзіну-другую.
Затым на бляху, змазаную алеем, пакласці мяса так,
каб кавалкі не дакраналіся адзін аднаго,
і паставіць у моцна разагрэтую духоўку на 15 хвілін.
Духоўку не адкрываць, мяса не пратыкаць відэльцам.
Адразу ж падаваць на стол з адваранай бульбай.
|