
-600 г бараніны,
-8 г вострага чырвонага перцу,
-600 мл малака,
-400 мл 9 % воцату,
-200 г сапа-шпік,
-800 г таматавага соусу,
-чорны молаты перац,
-лаўровы ліст,
-маяран,
-чабор,
- соль - па густу.
Мякаць ад задняй нагі нарэзаць кавалачкамі па 25 - 30 г, пакласці ў
гліняны посуд, дадаць дробна нарэзаны востры перац і лаўровы ліст,
заліць сумессю малака і воцату і вытрымаць на холадзе два дня.
Пасля гэтага мяса патушыць да паўгатовасці. Затым кожны кавалачак
мяса загарнуць у тонкую лустачку сала, нанізаць на шампур,
абсмажыць над вуглямі і падаць гарачымі з таматавым соусам,
запраўленай вялікай колькасцю чорнага молатага перцу (па густу).

|