
-600 г бараніны,
-120 г сметанкавага масла (баранавага тлушчу),
-400 г рэпчатай цыбулі,
-400 г зялёнай цыбулі,
-400 г памідор,
-400 г свежых агуркоў,
-400 г баклажанаў,
-400 г салодкага зялёнага перцу,
-40 мл кіслага віна,
-20 г зеляніны пятрушкі,
-20 г зеляніны кропу,
-20 г цукру,
-200 г буракоў,
-80 г цытрыны,
-соль,
-чорны молаты перац - па густу.
Бараніну нарэзаць кавалачкамі па 30 - 40 г, пакласці ў керамічны посуд,
пасыпаць соллю, цукрам, чорным молатым перцам, рэпчатай цыбуляй,
нарэзанай паўколамі, заліць кіслым віном. Усё перамяшаць і пакінуць
пад гнётам у халодным месцы на 15 хвілін. Перад пячэннем
марынаваныя кавалкі бараніны злёгку адціснуць ад соку, нанізаць на
шампуры ўпярэмежку з цыбуляй, нарэзанай на 4 - 6 частак, і смажыць
шашлык над гарачымі вуглямі без полымя прыкладна 10 - 12 хвілін,
увесь час паварочваючы шампуры, каб мяса смажылася раўнамерна.
Адначасова з шашлыком і цыбуляй на іншыя шампуры нанізваецца і
смажыцца над вуглямі зялёны салодкі перац, чырвоныя памідоры,
баклажаны і вычышчаная ад шалупіны цыбуля. Мяса паліваецца алеем.
З'явіўшуюся падрумяненую скарыначку на гародніне трэба выдаліць і
пакласці яе на сподачкі, кавалкі хлеба ці вінаграднае лісце. Шашлык
здымаецца з шампураў і ўкладваецца на талерку. Зверху пасыпаецца
свежай зялёнай цыбуляй, зелянінай пятрушкі. На страву кладуцца
нарэзаныя кавалачкамі долькі цытрыны. Зверху шашлыка кладзецца
марынаваная цыбуля, падфарбаваная сокам нацёртага бурака.
Шашлык яшчэ раз соліцца, перчыцца, паліваецца віном. У якасці
гарніру можна падаць адвараны, папярэдне прапражаны рыс.

|