
-640 г бараніны,
-80 г рэпчатай цыбулі,
-80 г зялёнай цыбулі,
-80 мл воцату,
-300 г памідораў,
-80 г шашлычнага соусу,
-8 г сушонага барбарыса,
-цытрына,
-20 г топленага баранавага сала,
-перац,
-соль,
-зеляніна пятрушкі - па густу.
Мякаць бараніны, вычышчанай ад сухажылляў,
разрэзаць на кавалкі ў форме кубікаў вагой 30 - 40 г
і паскладаць у эмаляваны рондаль, у які пакласці нацёртую на тарцы
рэпчатую цыбулю і зеляніну пятрушкі, пасыпаць соллю і перцам,
намачыць цытрынавым сокам. Усё перамяшаць, шчыльна паскладаць
і пакінуць у холадзе на 3 - 4 гадзіны. Мяса маладой бараніны можна
не марынаваць ці марынаваць без дадання воцату.
Перад смажаннем кавалкі мяса нанізаць на шампур,
вышмараваць растопленым курдзючным салам (ці сметанкавым
маслам) і смажыць над распаленымі вуглямі 10 - 15 хвілін,
некалькі разоў перагортваючы шампуры. Гатовыя кавалкі шашлыка
зняць з шампура на талерку, загарніраваць сырой нашаткаванай
рэпчатай і парэзанай зялёнай цыбуляй, памідорамі і долькамі цытрыны.
Асобна падаць шашлычны соус і сушоны молаты барбарыс.

|