
-750 г бараніны,
-2 авечых хваста,
-1000 г баклажанаў,
-200 г рэпчатай цыбулі,
-300 г памідораў,
-100 г аліўкавага алею,
-чорны молаты перац,
-лаўровы ліст,
-соль - па густу.
Мяса нарэзаць кавалачкамі па 25 - 30 г і нанізаць на шампур,
чаргуючы кавалачак мяса і кавалачак тлустага хваста.
Абсмажыць над вуглямі да гатовасці і падаць гарачым,
паклаўшы на гарачае пюрэ з баклажанаў.
Пюрэ рыхтуецца наступным чынам: баклажаны абсмажваюцца
на аліўкавым алеі, а калі астынуць, чысцяцца ад скуры
і дробна наразаюцца. На тым жа алеі абсмажваецца дробна
нарэзаная цыбуля. Дадаюцца баклажаны, вычышчаныя
і нарэзаныя кавалачкамі памідоры, соль, чорны молаты перац
і лаўровы ліст. Сумесь праварваецца некалькі хвілін,
потым праціраецца скрозь сіта.

|