Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Галоўныя мясныя стравы

    ШАШЛЫКІ З БАРАНІНЫ ПА-ТУРЭЦКУ З РЫСАМ

    -600 г бараніны,

    -150 г сала,

    -150 г рэпчатай цыбулі,

    -100 г памідораў,

    -3 долькі часныку,

    -30 г тлушчу,

    -2 ст. лыжкі буйна нарэзанай зеляніны пятрушкі,

    -перац чорны і духмяны,

    -соль,

    -воцат - па густу.

    Для гарніру:

    -300 г рысу,

    -30 г тлушчу,

    -50 г цыбулі,

    -50 г таматавай пасты.

    Мяса прамыць, ачысціць ад сухажылляў, зрэзаць лішні тлушч

    і нарэзаць 28 - 32 кавалачка дыяметрам каля 4 см.

    Часнык дробна пасячы, цыбулю нарэзаць роўнымі тонкімі кружочкамі.

    Кавалачкі мяса пасаліць, пасыпаць сечаным часныком,

    молатым духмяным і чорным перцам, затым апырскаць воцатам.

    Прыгатаванае мяса пакласці у эмаляваную міску пластамі,

    пераклаўшы цыбуляй, накрыць вечкам і пакінуць у холадзе

    на 2 - 3 гадзіны. Прыгатаваць рыс: прамыць яго ў халоднай вадзе,

    закіпяціць ваду (у 2 разы больш аб'ёму рысу), пакласці ў яе рыс,

    падсмажаную на тлушчы цыбулю, таматавую пасту, пасаліць,

    вымешаць. Варыць на слабым агні. Калі рыс убярэ ўсю вадкасць,

    перамяшаць яго і запекчы ў духавай шафе.

    Прастакутны кавалак сала шырынёй каля 4 см нарэзаць

    на 24 - 28 тонкіх лустачак. Памідоры нарэзаць кружочкамі.

    Кавалачкі бараніны нанізаць на шпажкі упярэмежку з лустачкамі сала,

    а таксама кружочкамі памідора і цыбулі. Смажыць на распаленых

    вуглях да утварэння румянай скарыначкі (усярэдзіне мяса павінна

    заставацца ружовым). На падрыхтаваную талерку выкласці пластом

    рыс, на яго пакласці шашлык, не здымаючы мяса са шпажкоў.

    Пасыпаць буйна нарэзанай зелянінай пятрушкі. Асобна ў якасці гарніру

    да шашлыка можна падаць бульбу фры і зялёную салату.

    Катэгорыя: Галоўныя мясныя стравы | Дабавіў: wawkalaki (24.07.2016)
    Праглядаў: 106 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar