-600-700 г ялавічыны,
-300-400 г паўтлустай свініны,
-2 лустачкі белага хлеба,
-2-3 ст. л. малака,
-150 г сала,
-1 кавалачак наднырачнага тлушчу,
- б-8 яйкаў (у залежнасці ад ліку порцый),
-соль,
-молаты чорны перац,
-кмен,
-молаты духмяны перац,
-зеляніна пятрушкі.
Мяса прапусціць праз мясасечку разам з замочаным у малацэ хлебам. Здробненую сумесь вымешаць з соллю, чорным перцам, кменам, духмяным перцам, дробна нарэзанай зелянінай пятрушкі і вытрымаць. З атрыманай катлетнай масы сфармаваць 6-8 аладак і змясціць іх на змазаную тлушчам і папырсканую вадой бляху. Пасярэдзіне кожнай аладкі зрабіць паглыбленне, абкласці яго лустачкамі сала і прымацаваць да мяса калыпкамі. Смажыць катлеты 15 хвілін у моцна нагрэтай духавай шафе, пасля чаго выняць і ў сярэдзіну кожнага паглыблення выпусціць з невялікай адлегласці па 1 яйку. Паставіць катлеты зноў у духавую шафу і смажыць, пакуль бялкі не прымуць малочна-белага колеру і жаўткі, не зацвярдзеюць. Гатовыя катлеты пасыпаць соллю, чорным і чырвоным перцам і асцярожна з дапамогай лапаткі зняць з бляхі. Падаваць па 1 катлеці на порцыю з тушаным гарошкам ці смажанай бульбай.
|