-свіна - ялавічны фарш,
-вымачаная ў малацэ булачка без скарынкі (адціскаць слабенька),
-2 жаўтка,
Прыправы для катлет:
- соль - па густу,
-перац- па густу,
- кавалачак сметанкавага мяккага масла,
-пара лыжак маянэза,
-вельмі дробна парэзаная цыбулька (не перакручаная),
-пара зубочкаў душанага часнычку
- кроп
Гэтыя інгрэдыенты як след перамяшаць, накрыць сурвэткай і пакінуць у супакоі на паўгадзіны. Потым яшчэ раз вельмі добра перамяшаць, дадаць 2 -3 гарбатныя лыжкі гарбатнай запаркі і 2 ўзбітых бялка, ізноў вымешаць. У форму наліць алей і мокрымі рукамі выкласці катлеткі. Паставіць у разагрэтую духоўку на 200 градусаў. Запякаць 30 хвілін. Дастаць, перавярнуць, дапячы хвілін 15.
|