-гусак - 1 шт.
-часнык - 1 галоўка
-тамат-пюрэ – 120 г
-цытрына - 1/2 шт.
-смятана – 100 г
-тлушч – 50 г
-соль - па густу
-перац – 15 г
-аджыка – 15 г.
Выцісніце часнык праз часныкадавілку,
змяшайце яго з таматавым пюрэ, цытрынавым сокам, аджыкай і соллю.
Тушку гусака натрыце соллю, перцам
і пакіньце на гадзіну ў халодным месцы.
Абсушыце з дапамогай чыстых сурвэтак,
падзеліце на парцыённыя кавалкі, разрэзаўшы ззаду ўздоўж хрыбта
і выняўшы косткі, вышмаруйце паверхню смятанай.
Раскладзіце кавалкі гусака на змазанай тлушчам рашотцы,
пастаўце над распаленымі вуглямі і смажце на працягу гадзіны.
Калі мяса будзе амаль гатова, вышмаруйце яго густым часнычным
соусам і давядзіце да поўнай гатовасці.
|