-гусак - 2.5 кг
-фарш – 450 г
для фаршу:
-хлеб пшанічны – 200 г
-яйка (для кашкі) - 6 шт.
-яйка (для запраўкі фаршу) - 2 шт.
-сметанкавае масла - 2 ст.л.
-сліўкі - 3 ст.л.
-грыбы - 4 шт.
-арэхі (тоўчаныя) - 2 ст.л.
-пятрушка (зеляніна) - 1 ст.л.
-соль - па густу.
Апрацаваную і вытрыбушаную тушку гусака ці качкі добра прамыць,
нацерці соллю, перцам.
Паскладаць у брушную паражніну любой з фаршаў: хлебны з яйкамі
і грыбамі; хлебны з журавінамі; хлебны з разынкамі і яблыкамі.
Тушку зашыць і паставіць у гарачую духоўку.
Перыядычна паліваючы сокам, які вылучаецца пры смажанні,
давесці птушку да гатовасці.
Гатовасць вызначыць праколам самай тоўстай часткі - кумпячка
(у гатовай птушцы мякаць мяккая і сок,
які вылучаецца пры праколе,- празрысты, шэры).
Для фаршу.
Змяшаць сырыя яйкі з кавалачкамі сметанкавага масла і, бесперапынна
памешваючы, праварыць на слабым агні да кашападрбнага стану.
Добра расцерці і дадаць хлеб, сырыя яйкі, сліўкі, адвараныя дробна
нарэзаныя грыбы, здробненую зеляніну пятрушкі, тоўчаныя арэхі, соль.
Старанна змяшаць і выкарыстоўваць для фаршавання памідораў,
кабачкоў, перцаў.
|