-100 г гусака ці качкі вэнджаных,
-10 г масла сметанкавага,
-100 г соусу,
-25 г віна чырвонага,
-40 г морквы,
-15 г пятрушкі і салеры,
-20 г цыбулі-высадкі,
-100 г чарнасліву,
-1 г мушкатавага арэха,
-1 г карыцы.
Спасераваць на масле моркву, пятрушку, салеру,
нарэзаныя долькамі, і дробную цыбулю-высадак.
Пакласці гэтыя карэнні ў чырвоны соус, дадаць чырвонае віно,
мушкатавы арэх, карыцу і даць соусу ўскіпець.
Гусака ці качку насекчы на порцыі, пакласці ў соус і тушыць.
За 15 хвілін да гатовасці птушкі пакласці вымыты чарнасліў,
папярэдне выдаліўшы з яго костачкі.
Пры падачы птушку пакласці ў глыбокую талерку,
заліць соусам, падаць гарнір.
|