-качка – 450 г ці гусак – 550 г
-тлушч (птушкі) – 15 г
-мандарыны - 6 шт.
-віно чырвонае – 30 г
-соус – 240 г
-цукар - 15 г
-гарнір – 450 г.
Смажаную тушку гусака ці качкі рассекчы на кавалкі (па 2 кавалка
на порцыю), заліць соусам з мандарынавай цэдрай
і тушыць 10-12 хвілін.
Пры падачы порцыю качкі ці гусака пакласці на талерку,
паліць соусам, па-над соусам пакласці кружочкі мандарына
(без лупіны).
Гарніраваць смажанай бульбай.
Для падрыхтоўкі соусу зняць цэдру з мандарына ці апельсіна,
нарэзаць яе тонкай саломкай, пракіпяціць у вадзе (2-3 хвіліны),
ваду зліць, дадаць чырвоны соус, чырвонае сухое віно, цукар
і варыць 3-5 хвілін.
|