-гусак - 3-3.5 кг
-апельсіны - 3 шт.
-яблыка - 1 шт.
-соль - па густу
-чорны перац (молаты) - па густу.
Тушку гусака памыць, абсушыць, нацерці соллю і перцам
і пакінуць у халадзільніку на 2 гадзіны.
Апельсіны і яблыка памыць, абсушыць і нарэзаць невялікімі долькамі.
Затым выняць з халадзільніка гусака, нафаршаваць яго долькамі
апельсіна, яблыка і кулінарнымі ніткамі зашыць брушка.
Пасля гэтага фаршаваны гусак выкласці
на змазаную алеем бляху швом уніз і паставіць у духоўку.
Зверху накрыць фальгой, а за 20 хвілін да гатовасці зняць яе.
Запякаць у папярэдне разагрэтай духоўцы
да 200 С на працягу 2 гадзін.
Гусак фаршаваны апельсінамі гатовы.
|