-гусак (трыбушаны) – 5 кг
-соль - па густу
для начыння:
-сметанкавае масла – 15 г
- цыбуля рэпчатая (дробна парэзаная) - 1 шт.
-бекон (тонкія лустачкі, кубікамі) - 4 шт.
-яблыка (кубікамі) - 1 шт.
-чарнасліў (без костачак і нарэзаны) – 175 г
-хлебная дробка (свежая) – 100 г
-шалвея (лісце, парэзаныя) - 2 ст.л.
-партвэйн - 2 ст.л.
-яйка - 1 шт.
-чорны перац (молаты) - па густу.
Нагрэйце духоўку да 200 С.
Насячыце відэльцам па ўсёй паверхні скурку гусака.
Выдаліце з паражніны лішні тлушч і натрыце гусака соллю.
Для начыння: растапіце ў патэльні сметанкавае масла і прыпусціце ў ім
цыбулю і бекон на працягу 2-3 хвілін, пакуль цыбуля не стане мяккай.
Дадайце, яблыкі і чарнасліў і рыхтуйце, памешваючы,
пакуль яблыкі злёгку не размягчацца.
Зніміце з агню і дадайце, увесь час памешваючы, хлебную дробку,
шалвею, партвэйн, яйка і чорны перац.
Нафаршуйце гусака.
Узважце яго, каб разлічыць, колькі часу вам спатрэбіцца на смажанне,
з разліку 15 хвілін на кожныя 450 г плюс яшчэ дадаткова 15 хвілін.
Пакладзіце гусака на драцяную рашотку, усталяваную ў блясе.
Накрыйце фальгой і рыхтуйце ў духоўцы ў адпаведнасці з яго вагой,
прычым апошнія 30 хвілін - адкрытым, без фальгі.
Зліце тлушч.
Пакладзіце гусака на сервіравальную талерку
і ўпрыгожце яблыкамі і крэс-салатай.
|