-гусак (тушка) - 1 шт.
-грачаныя крупы – 300 г
-яблыкі - 1 шт.
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-алей – 50 г
-соль - па густу
-чорны перац (молаты) - па густу
-лісце салаты (для ўпрыгожвання).
У падсоленай вадзе сварым да паўгатовасці грачаныя крупы.
Рэпчатую цыбулю памыем, пачысцім і нарэжам невялікімі паўколамі.
Яблыкі памыем, выдалім асяродак і парэжам долькамі.
Рэпчатую цыбулю абсмажым на разагрэтай з алеем патэльні
да залацістага колеру.
Затым на патэльню выкладзем грачаныя крупы
і смажым яшчэ 3-5 хвілін, увесь час памешваючы.
Тушку гусака памыем, абсушым і натром соллю і перцам абапал.
Затым нафаршуем гусака грачанай кашай, змяшанай
з долькамі яблыкаў, зашыем і выкладзем на змазаную алеем бляху.
Пасля гэтага паставім у загадзя разагрэтую духоўку да 180 С.
Смажым 1-1,5 гадзіны, увесь час паліваючы ўтварыўшымся тлушчам.
Перад падачай на стол гусака выкладзем на талерку,
засланую лісцем салаты.
|