-гусак - 1 шт.
-соль - па густу
-перац - па густу
-яблыкі - 2 шт.
- цыбуля рэпчатая - 5 шт.
-разынкі - 2 ст.л.
-міндаль (вычышчаны) - 3 ст. л.
-маяран (лісцікі) - 1 ст.л.
-морква - 2 шт.
Вымыць і як след абсушыць гусака.
Адлучыць шыю і кончыкі крылаў і адкласці ў бок.
Гусака нацерці соллю і перцам усярэдзіне і знадворку.
Папярэдне нагрэць духоўку да тэмпературы 250 С.
Яблыкі вымыць, разрэзаць на 4 часці, выдаліць насенне
і нарэзаць пладовую мякаць долькамі.
Ачысціць і нарэзаць невялікімі кубікамі 2 цыбуліны.
Змяшаць з долькамі яблыкаў, разынкамі, міндалем, маяранам, соллю
і перцам і акуратна пакласці ў гусака.
Зашыць адтуліну кулінарнай ніткай.
Пакласці гусака грудкай уніз на бляху з высокімі краямі.
Смажыць у духоўцы 30 хвілін.
Перавярнуць гусака і зменшыць тэмпературу ў духоўцы да 190 С.
Ачысціць пакінутую цыбулю, моркву
і нарэзаць цыбулю долькамі, а моркву- кавалачкамі.
Дадаць да гусака цыбулю, моркву, шыю і канцы крылаў.
Ўліць 250 мл вады і смажыць яшчэ 2 гадзіны.
Час ад часу паліваць сокам ад смажаніны.
Працадзіць сок ад смажаніны праз сіта, калі трэба,
трохі абястлусціць і ўварыць.
Заправіць і падаваць да гусака.
|