-гусак - 1 шт.
-рыс ці полба – 700 г
-топленае масла – 150 г
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-морква - 1 шт.
-смятана – 150 г
-соль,
-перац - па густу.
Бяром гусака, яго добра памыць і нацерці соллю, як усярэдзіне,
так і знадворку. Робім начынне.
А вы гледзіце, што больш вам падабаецца.
Варыце да паўгатовасці.
Затым сюды трэба яшчэ зрабіць і зажарку з цыбулі і морквы.
Дадайце соль і перац, а таксама сметанкавае масла.
Фаршуем нашага гусака.
Калі вы будзеце рыхтаваць у качачніцы, тады можна і не зашываць.
Але калі напрыклад у рукаве, то лепш гэта зрабіць,
інакш уся наша каша вылезе вонкі.
Зверху пашмаруйце смятанай,
але мне больш падабаецца калі маянэзам.
Тады скарыначка атрымліваецца хрумсткая. Ну, а зараз у духоўку.
Але памятайце што гусак павінен там быць доўга,
інакш будзе цвёрдым.
Напрыклад нашы бабулі калі рыхтавалі гэту ежу ў вёсках,
то птушка стаяла цэлую ноч у прапаленай печы.
Падаваць на стол асобна кашу з кавалачкамі мяса.
|