-гусак - 1 шт.
-пячонка гусіная – 200 г
-булачка – 100 г
-малако - 1/2 шклянкі
-сухары (молатыя) - 2-3 ст.л.
-сметанкавае масла - 2 ст.л.
-яйка - 2 шт.
-тлушч - 2 ст.л.
-пятрушка (зеляніна) - 1 ст. л.
-маяран - 1 ст.л.
-арэх мушкатавы - 1/4 г.л.
-перац чорны (молаты) - па густу
-соль - па густу.
Тушку гусака прамыць, абсушыць сурвэткай, знутры
і знадворку нацерці соллю, здробненым маяранам і пакінуць на гадзіну.
Булку замачыць у малацэ і адціснуць.
Пячонку нарэзаць на кавалачкі і абсмажыць у масле,
змяшаць з булкай і прапусціць праз мясасечку.
Дадаць мушкатавы арэх, зеляніну, пасаліць і паперчыць.
Змяшаць з узбітымі бялкамі і сухарамі,
ўсё старанна перамяшаць і астудзіць.
Атрыманай масай (яна павінна быць пышнай)
нафаршаваць гусака, разрэз зашыць.
Падрыхтаваную тушку змясціць у халоднае месца.
Непасрэдна перад падрыхтоўкай тушку паліць растопленым шмальцам.
Запякаць на ражне, перыядычна паліваючы ўтварыўшайся вадкасцю.
Падаць з брусніцай ці салатай з квашанай капусты.
|