-гусак - 1 шт.
-рэзкія затаўкі - па густу
-соль - па густу
для фаршу:
-вэнджаная грудзінка – 100 г
-гусіная пячонка - 1 шт.
-яйка - 2 шт.
-яйка (жаўток) - 2 шт.
-сметанкавае масла – 20 г
-белы хлеб - 1-2 лустачкі
-малако
- цыбуля рэпчатая - 3 шт.
-часнык - 1 зубчык
-маяран - 1 дробка
-пятрушка (зеляніна) - па густу
-перац - па густу
- соль - па густу.
Падрыхтаваную тушку гусака нацерці сумессю солі з рэзкімі затаўкамі.
Грудзінку і злёгку адвараную гусіную пячонку
прапусціць праз мясасечку.
Белы хлеб замачыць у малацэ ці вадзе і адціснуць.
Рэпчатую цыбулю дробна нарэзаць і спасераваць у масле,
часнык растаўчы, зеляніну пятрушкі здрабніць.
Усё перамяшаць, дадаўшы яйкі і жаўткі і дробку маярану.
Атрыманым фаршам начыніць тушку гусака, пакласці ў гусятніцу
з тлушчам і тушыць у разагрэтай духавой шафе,
перыядычна паліваючы вылучаючымся сокам,
да гатовасці (прыкладна 2 гадзіны).
|