-170 г гусака
-ці 155 г качкі,
-ці 140 г індычкі,
-5 г тлушчу птушкі,
-150 г гарніру,
-зеляніна.
Буйную дамашнюю птушку (гусакоў, качак ці індычак),
падрыхтаваную для смажання, пасаліць усярэдзіне і знадворку,
пакласці на бляху спінкай уніз, паліць тлушчам, а тлустых гусакоў
і качак - гарачай вадой і паставіць у смажыльную шафу.
Падчас смажання птушку перыядычна перагортваць
і паліваць тлушчам і вылучаючымся з яе сокам.
Гатовую птушку перакласці ў іншы посуд, а з бляхі зліць тлушч,
пакінуўшы сок.
Бляху паставіць на пліту, даліць мясны булён і пракіпяціць.
Атрыманы такім чынам сок працадзіць.
Пры падачы летнюю смажаную птушку пакласці на талерку,
гарніраваць смажанай бульбай і паліць сокам.
Упрыгожыць зялёнай салатай ці галінкамі зеляніны пятрушкі.
|