-гусак – 1 кг
-маргарын ці смалец - 3 ст.л.
- мука - 1.5 ст.л.
-бульба - 4-5 шт.
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-морква - 2-3 шт.
-яблыкі - 2 шт.
-булён - 2.5 шклянкі
-тушаная капуста – 250 г
-чорны перац (молаты) - па густу
-соль - па густу.
Гародніну ачысціць і вымыць.
Бульбу і моркву буйна нарэзаць, цыбулю дробна пасекчы.
Яблыкі ачысціць ад скуркі і асяродку і нарэзаць буйнымі лустачкамі.
Тушку гусака вытрыбушыць, вымыць, разрэзаць на парцыённыя
кавалкі, абсмажыць у разагрэтым тлушчы з морквай
і цыбуляй, злёгку прыпыліўшы мукой.
Атрыманую сумесь раскласці па збанках, дадаць бульбу і яблыкі,
пасаліць і паперчыць па густу, заліць гарачым працэджаным булёнам,
паставіць у духоўку і тушыць на працягу 1,5 гадзіны.
За 7-10 хвілін да гатовасці дадаць тушаную капусту.
|