-гусак - 1 шт.
-масла сметанкавае - 2 ст.л.
-яблыкі - 6 шт.
-соль - па густу
Падрыхтаванага гусака прамыць, пасаліць усярэдзіне
і знадворку, паліць маслам і смажыць у духоўцы.
Калі гусак тоўсты, то падліць паўшклянкі гарачай вады, калі худы -
паліць яго растопленым маслам і паставіць у духоўку на 1.5-2 гадзіны.
Падчас пячэння тушку трэба перагортваць,
каб яна падрумянілася з усіх бакоў, і паліваць ўтварыўшымся сокам.
Каб засцерагчы скуру тоўстага гусака ад прыгарання,
перад смажаннем трэба апырскаць яго вадой.
Калі гусак зарумяніцца, зліць тлушч
і дасмажваць пры невялікай тэмпературы.
Вычышчаныя яблыкі нарэзаць лустачкамі, абраць насенне
і злёгку прасмажыць на гусіным сале, не дапушчаючы перасмажвання,
каб лустачкі захавалі форму.
Гатовага гусака рассекчы на порцыі
і падаць на талерцы, паліць сокам, ўтварыўшымся пры смажанні.
Гарніраваць смажанымі яблыкамі.
Асобна падаць квашаную капусту ці агуркі.
|