Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 2
    Гасцей: 2
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Галоўныя стравы з птушак

    ГУСАК СМАЖАНЫ З ЯБЛЫКАМІ, РАЗЫНКАМІ І МЁДАМ

    -гусак сярэдніх памераў

    -яблыкі (кіслыя) - 15 шт.

    -мёд - 1 ст.л.

    -разынкі - 4 ст.л.

    -масліны - 8-10 шт.

    -соль - па густу

    -зеляніна - па густу

    -пятрушка - па густу.

     

    Вытрыбушыце і ачысціце гусака, знадворку і знутры натрыце соллю.

    Ачысціце ад скуркі 6-7 яблыкаў, разрэжце на чвэртачкі

    і выдаліце з іх асяродак.

    Разынкі прамыйце і замачыце ў гарачай вадзе.

    Калі яны злёгку набракнуць, выміце іх і перамяшайце з яблыкамі

    і мёдам.

    Гэтай сумессю нафаршуйце гусака, прарэз зашыйце ніткамі.

    Тушку гусака пакладзіце на бляху спінкай уніз,

    дадайце паўшклянкі вады і пастаўце ў моцна разагрэтую духоўку.

    Калі гусак падрумяніцца, тушку перавярніце разрэзам уніз.

    Калі і з гэтага боку тушка падрумяніцца, агонь зменшыце да слабога.

    Праз кожныя 7-10 хвілін тушку палівайце тлушчам,

    які вытапліваецца на бляху.

    Праз 3 гадзіны смажання гусак гатовы.

    Праверыць гатовасць можна,

    пратыкнуўшы тушку тонкай драўлянай палачкай.

    Калі яна ўваходзіць у мяса гусака без высілкаў, то страва гатова.

    За некалькі хвілін да канчатка смажання тушку гусака абкладзіце

    пакінутымі яблыкамі, паліце іх тлушчам і запячыце ў моцна нагрэтай

    духоўцы да поўнага размякчэння, не дапушчаючы, каб яны парэпаліся.

    Калі страва будзе гатова, выдаліце ніткі і выміце фарш.

    Выкладзіце яго на талерку, зверху пакладзіце тушку гусака,

    а вакол паскладайце запечаныя яблыкі.

    Катэгорыя: Галоўныя стравы з птушак | Дабавіў: wawkalaki (13.12.2014)
    Праглядаў: 319 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar