
-гусак (каля 1 кг) - 1 шт.
-яблыка - 2 шт.
-ягады ядлаўцовыя - 1 ст. лыжка
-мука - колькі сыдзе
-перац чорны молаты - па густу
-соль - па густу
Тушку вытрыбушыць, вымыць, абсушыць, нацерці знадворку і знутры
сумессю солі, перцу і ядлоўца. Яблыкі вымыць, абсушыць, выдаліць
асяродак, пакласці ў тушку, шыйку і гузку, заліць. Падрыхтаваную
тушку пакласці на бляху, ўліць трохі вады. Рыхтаваць у духоўцы каля
1,5 гадзіны, часта паліваючы гусака ўтвараемым сокам. Гатовага
гусака апырскаць халоднай вадой і перакласці на талерку.
Ўтварыўшыйся пры пячэнні сок загусціць невялікай колькасцю мукі,
разведзенай вадой, праварыць, а затым працадзіць. Атрыманы соус
падаць да гусака.

|