-гусак - 1 шт.;
-морква - 1 шт.;
-корань пятрушкі і салеры - па 1 шт.;
-цыбуля - 1 шт.;
-сушоныя грыбы - 3-4 шт.;
-вада - 2 шклянкі;
-соль;
-зеляніна.
Падрыхтаванага гусака заліць вадой, закіпяціць, кіпень зліць,
ізноў уліць ваду, затым дадаць падрыхтаваныя нарэзаныя карэнні,
моркву, цыбулю, сушоныя грыбы, соль, давесці вадкасць да кіпення і
тушыць пад вечкам на слабым агні 2 гадзіны, здымаючы пену і тлушч.
Гатовага гусака падаваць са смажанай бульбай, паліць грыбным
соусам, выкарыстоўваючы для яго падрыхтоўкі,
звараныя з гусаком грыбы, і ўпрыгожыць зелянінай.
|