Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 2
    Гасцей: 2
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Галоўныя стравы з птушак

    ГУСАК ТУШАНЫ З ГРЫБАМІ

    -гусак - 1 тушка вагой да 4 кг

    -шпік – 250 г

    -карэнні - па густу

    - цыбуля рэпчатая - 3-4 цыбуліны

    -абразанні цяляціны – 400 г

    -грыбы свежыя (баравікі, чырвонагаловікі, падбярозавікі) – 150 г

    -віно - 1 шклянка

    -каньяк - 1 чарка

    -чорны перац гарошкам

    -соль - па густу

    -мука - па густу

     

    Тушку гусака апрацаваць, добра прамыць, адсекчы ножкі і крыльцы,

    пасаліць знадворку і знутры

    і вытрымаць на працягу 24 гадзін пры тэмпературы каля 10 С.

    У брушка гусака пакласці нарэзаныя грыбы і зашыць ніткай.

    У вялікую гусятніцу пакласці паслядоўна: нарэзаны саломкай шпік,

    нарэзаную кольцамі цыбулю, абразанні цяляціны і нарэзаныя карэнні.

    Зверху змясціць гусака, яго ножкі і крыльцы.

    Рондаль шчыльна зачыніць вечкам і паставіць на ўмераны агонь.

    Калі сала пачне смажыцца, ўліваць па лыжцы каля 1 літра цёплай вады.

    Затым дадаць чорны перац і віно,

    Праз 1 гадзіну гусака перавярнуць і працягваць тушэнне яшчэ

    1 гадзіну, зліць частку тлушчу і даліць трохі цёплай вады.

    Гусака выняць, вызваліць ад ніткі і разрэзаць на порцыі.

    Сок працадзіць, заправіць мукой і каньяком

    і паставіць на слабы агонь яшчэ на 10 хвілін.

    Пры падачы да стала кожную порцыю мяса гарніраваць

    варанай кветкавай капустай, запраўленай маслам, салёнымі агуркамі.

    Соус падаць асобна ў соусніку

    Катэгорыя: Галоўныя стравы з птушак | Дабавіў: wawkalaki (13.12.2014)
    Праглядаў: 239 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar