-гусак (паляндвіца) – 700 г
-мясны булён - 1-2 шклянкі
-бульба - 5 шт.
- цыбуля рэпчатая - 1 шт.
-лаўровы ліст - 1 шт.
-чорны перац (молаты) - 1/2 г.л.
-пятрушка (зеляніна) - па густу
-кроп (зеляніна) - па густу
-соль - па густу
-сметанкавае масла (для смажання).
Гусіную паляндвіцу памыем, абсушым пры дапамозе папяровага ручніка
і нарэжам парцыённымі кавалачкамі.
Затым выкладзем на распаленую патэльню
і абсмажым з даданнем сметанкавага масла з двух бакоў да румянасці.
Бульбу пачысцім, памыем і нарэжам невялікімі кубікамі.
Цыбулю пачысцім, дробна нарэжам
і абсмажым на разагрэтым сметанкавым масле да залацістага колеру.
Смажаныя кавалачкі гусака раскладзём у парцыённыя збанкі.
Дадамо ў кожны збанок бульбу, абсмажаную цыбулю,
лаўровы ліст, чорны молаты перац і соль.
Увальём мясны булён так, каб вадкасць цалкам пакрывала
змесціва збанкоў і паставім у нагрэтую да 180 С духоўку.
Рыхтуем у плыні 1-1,5 гадзін і падамо на стол гарачым у збанках.
У кожны збанок дадамо здробненую зеляніну кропу і пятрушкі.
|