Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Галоўныя стравы з птушак

    ГУСАК З ЯБЛЫЧНА-РОМАВЫМ НАЧЫННЕМ

    -гусак – 3 кг

    -соль – 250 г

    -яблыка (кіслае) – 180 г

    -разынкі – 150 г

    -сліва (сушоная, вычышчаная ад костачак) - па густу

    -арэхі грэцкія – 100 г

    -ром - 2 ст.л.

    -сухары (молатыя) - 3 ст.л.

    -маяран - па густу

     

    Нарыхтаваць начынне.

    Памыць яблыкі, выдаліць костачкі і асяродак, буйна парэзаць.

    Прамыць разынкі. Усё гэта злучыць: яблыкі, разынкі і слівы.

    Потым заліць ром.

    Дадаць туды маяран і сухары. І ўсё гэта старанна перамяшаць.

    Прыгатаваным начыннем нафаршаваць гусака.

    Фаршаванага гусака акуратна пакласці на рашотку гусінай

    грудзінкай уніз і разагрэць духоўку да 200 С.

    Паставіць рашотку з гусаком у духоўку,

    а бляху паставіць знізу і наліць у яе,

    гэта значыць у бляху вады 0,5 літра.

    На працягу 1 гадзіны запякаць, вылучыўшымся сокам паліваць зверху.

    Затым перавярнуць гусака і запякаць яшчэ адну гадзіну.

    Гусака трохі ўзбадзёрыць, абліць злёгку салёнай прахалоднай вадзіцай

    і даць падрумяніцца скарынцы.

    У рондаль зліць вылучыўшыйся гусіны тлушч.

    Ну а потым дадаць сліўкі. Паперчыць. Пасаліць.

    Перамяшаць, паставіць на гарачую пліту і даць нейкі час пакіпець.

    Калі ўсё будзе гатова гусака трэба парэзаць на парцыённыя кавалачкі

    і падаць да стала.

    Катэгорыя: Галоўныя стравы з птушак | Дабавіў: wawkalaki (12.12.2014)
    Праглядаў: 250 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar