-гусак – 3 кг
-соль – 250 г
-яблыка (кіслае) – 180 г
-разынкі – 150 г
-сліва (сушоная, вычышчаная ад костачак) - па густу
-арэхі грэцкія – 100 г
-ром - 2 ст.л.
-сухары (молатыя) - 3 ст.л.
-маяран - па густу
Нарыхтаваць начынне.
Памыць яблыкі, выдаліць костачкі і асяродак, буйна парэзаць.
Прамыць разынкі. Усё гэта злучыць: яблыкі, разынкі і слівы.
Потым заліць ром.
Дадаць туды маяран і сухары. І ўсё гэта старанна перамяшаць.
Прыгатаваным начыннем нафаршаваць гусака.
Фаршаванага гусака акуратна пакласці на рашотку гусінай
грудзінкай уніз і разагрэць духоўку да 200 С.
Паставіць рашотку з гусаком у духоўку,
а бляху паставіць знізу і наліць у яе,
гэта значыць у бляху вады 0,5 літра.
На працягу 1 гадзіны запякаць, вылучыўшымся сокам паліваць зверху.
Затым перавярнуць гусака і запякаць яшчэ адну гадзіну.
Гусака трохі ўзбадзёрыць, абліць злёгку салёнай прахалоднай вадзіцай
і даць падрумяніцца скарынцы.
У рондаль зліць вылучыўшыйся гусіны тлушч.
Ну а потым дадаць сліўкі. Паперчыць. Пасаліць.
Перамяшаць, паставіць на гарачую пліту і даць нейкі час пакіпець.
Калі ўсё будзе гатова гусака трэба парэзаць на парцыённыя кавалачкі
і падаць да стала.
|