-гусак - 1 шт.
-яблыкі - 1 кг
Падрыхтаваную тушку гусака начыніць антонаўскімі (кіслымі) яблыкамі
(цэлымі ці разрэзанымі на 2-4 часці
і вычышчанымі ад насенных скрыначак).
Адтуліну ў брушку зашыць і смажыць у духоўцы 1.5-2 гадзіны.
Падчас пячэння тушку перагортваць, каб яна зарумянілася,
і паліваць яе ўтварыўшымся тлушчам.
Каб засцерагчы скуру тлустага гусака ад прыгарання,
перад смажаннем трэба апырскаць яе вадой.
Гатовую птушку выняць з сатэйніка, выцягнуць ніткі,
выняць з брушка яблыкі, разрэзаць тушку на порцыі,
пакласці на талерку.
Гарніраваць яблыкамі, вынятымі з гусака.
|