-гусак - 1 шт.
-белы хлеб – 200 г
-малако - 1 шклянка
-яблыкі - 3 шт.
- цыбуля рэпчатая - 2 шт.
-грэцкія арэхі – 200 г
-чабор (сушоны) - 1 г.л.
-маяран (сушоны) - 1 г.л.
-яблычны сок - 200 мл
-мука - 1 ст.л.
-каньяк - 50 мл
-соль - па густу
-чорны перац (молаты) - па густу.
Для падрыхтоўкі гусака з яблыкамі і арэхамі хлеб замачыце ў малацэ.
Яблыкі пачысціце і парэжце кубікамі.
Дробна парэжце цыбулю.
Для начыння 1/3 яблыкаў злучыце з паловай цыбулі, арэхамі, соллю,
рэзкай травой і адціснутым хлебам.
Гусака натрыце знадворку і знутры соллю і перцам,
напоўніце начыннем і сашпіліце разрэз драўлянымі шпажкамі.
Гусака пакладзіце ў форму для запекання грудкай угару
і ўліце 0,5 літра гарачай вады.
Запякайце гусака ў папярэдне нагрэтай да 180 С духоўцы
на працягу 1 гадзіны, паліваючы вылучыўшымся сокам.
Дадайце да гусака пакінутыя яблыкі і цыбулю,
і запякайце яшчэ на працягу 1,5 гадзіны.
Для падрыхтоўкі соусу ў сок ад пячэння дадайце яблычны сок і муку,
давядзіце да кіпення, пасаліце, паперчыце і дадайце каньяк.
Да стала гусака падавайце з тушанымі яблыкамі і цыбуляй.
Соус для гусака падайце асобна.
|