Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Галоўныя стравы з птушак

    ГУСАК З ЯБЛЫКАМІ І КАЛЬВАДОСАМ

    -гусак (трыбушаны) - каля 3 кг

    -яблыкі (лепш гатунак Антонаўка) - 1 кг

    -кальвадос - 2 ст.л.

    -цыбуля-шалот - 4 шт.

    -шалвея - 1 галінка

    -сметанкавае масла - 50 г

    -соль - па густу

    -алей - 2 ст.л.

     

    Яблыкі вымыць, разрэзаць на чвэртачкі, выдаліць асяродак,

    апырскаць кальвадосам і пакінуць на 15 хвілін.

    Цыбулю пачысціць, тонка парэзаць.

    З галінкі шалвеі зняць лісце і дробна іх пасекчы.

    Дадаць цыбулю і шалвею да яблыкаў.

    Тушку гусака нацерці соллю знадворку і знутры.

    Спіцай пракалоць у некалькіх месцах грудку і кумпячкі гусака.

    Начыніць брушка яблыкамі, цыбуляй

    і зашыць адтуліну (ці замацаваць драўлянымі калыпкамі).

    Пакласці гусака на змазаную маслам бляху

    і паставіць у прагрэтую да 180 С духоўку.

    Праз 10- 15 хвілін паліць гусака растопленым тлушчам.

    Смажыць каля 2 гадзін, паліваючы птушку вылучаючымся сокам.

    Катэгорыя: Галоўныя стравы з птушак | Дабавіў: wawkalaki (10.12.2014)
    Праглядаў: 372 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar