Галоўная | Рэгістрацыя | Уваход
КАРЧМА "НА РОСТАНЯХ"
Меню сайту
  • Каталог артыкулаў
Форма увахода
Катэгорыя раздзелу
Закускі [80]
Салаты [1267]
Першыя стравы [1037]
Галоўныя мясныя стравы [260]
Галоўныя стравы з птушак [161]
Галоўныя стравы з рыбы [190]
Галоўныя стравы з морапрадуктаў [26]
Галоўныя стравы з субпрадуктаў [49]
Грыбныя стравы [28]
Крупяныя стравы [147]
Малочныя стравы [38]
Мучныя стравы [358]
Гароднінныя стравы [81]
Стравы з яек [119]
Запяканка [315]
Стравы з садавіны і ягад [120]
Дэсерт [221]
Напоі [1083]
Прыправы [797]
Соусы [110]
Спецыі і духмяныя травы [120]
Дзічына [46]
Печыва [30]
Тарты [7]
Экзатычная кухня [32]
Экстрымальная кухня [4]
Эратычная кухня [109]
Алкагольныя напоі [206]
Нарыхтоўка садавіны і ягад [54]
Нарыхтоўка гародніны [381]
Нарыхтоўка іншых прадуктаў [87]
Рытуальная кухня [191]
Лекавая кухня [21]
Гістарычныя кухні [8]
Пошук
Сябры сайту
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статыстыка

    Анлайн усяго: 1
    Гасцей: 1
    Карыстальнікаў: 0
    Галоўная » Артыкулы » Галоўныя стравы з птушак

    ГУСАК З КАШАЙ

    -тушка гусака,

    -гусіныя трыбухі,

    -100 г сала,

    -100 г сметанкавага масла,

    -1 кубак грэчкі,

    -2 цыбуліны,

    -1 ст. л. сметанкавага масла,

    -150 г шампіньёнаў,

    -1 ст. л. зеляніны пятрушкі,

    -2 яйкі,

    -1 г. л. майярана

     

    Апрацаваную тушку прамыць,

    пакінуць на 24 гадзіны у прахалодным месцы.

    Прасушыць, нацерці соллю і майяранам, нашпігаваць салам

    і зноў пакінуць у прахалодным месцы на 3 гадзіны.

    Для начыння вычышчаныя трыбухі ашпарыць, злёгку абсмажыць

    у 1 ст. л. сметанкавага масла, пасаліць, накрыць вечкам і патушыць.

    Дробна нарэзаць.

    Цыбулю і шампіньёны дробна нашаткаваць,

    абсмажыць у 2 ст. л. сметанкавага масла.

    Зварыць рассыпістую грачаную кашу.

    Змяшаць з кашай гусіныя трыбухі, цыбулю і шампіньёны,

    дадаць пятрушку, соль і перац па густу, жаўткі яйкаў і ўзбітыя бялкі.

    Духоўку разагрэць да 180 градусаў.

    Нафаршыраваць тушку, зашыць, пакласці ў змазаную салам качачніцу,

    змясціць у разагрэтую духоўку, давесці да гатовасці,

    паліваючы час ад часу сокам, які вылучаецца.

    Час цеплавой апрацоўкі залежыць ад памераў і веку птушкі,

    але не менш гадзіны. Падаць з тушанай гароднінай і зелянінай.

    Парада:

    Замест грыбоў можна выкарыстаць 2-3 яблыка.

    Іх трэба буйна нарэзаць і пакласці ўсярэдзіне птушкі разам з фаршам.

    Яшчэ можна ўзяць не яблыкі, а гэтулькі ж па аб'ёму журавін

    або чарнасліву без костачак.

    Гусака можна нафаршыраваць бульбай, гароднінай і зелянінай.

    Катэгорыя: Галоўныя стравы з птушак | Дабавіў: wawkalaki (16.11.2014)
    Праглядаў: 254 | Рэйтынг: 0.0/0
    Усяго каментараў: 0
    avatar