-гусак (буйны) - 1 шт.
-персікі (кансерваваныя) - 800-900 г
-міндаль (здробнены) – 50 г
-сухафрукты - 250 г
-белы хлеб – 200 г
-сухое белае віно - 200 мл
-малако - 125 мл
-шмалец - 2 ст.л.
-мука - 3-4 ст.л.
-імбір - па густу
-кайенскі перац - па густу
-соль - па густу.
Сухафрукты заліць вадой і вытрымаць некалькі гадзін.
Тушку вымыць, пасаліць і паперчыць.
Хлеб нарэзаць кубікамі, абсмажыць у шмальцу
на поўнай магутнасці 3-4 хвіліны.
Ўліць гарачае малако.
Дадаць здробненыя сухафрукты, міндаль, імбір, пасаліць
і паперчыць па густу.
Сумессю начыніць гусака, разрэз зашыць.
Рыхтаваць 25 хвілін на поўнай магутнасці, перавярнуць
і рыхтаваць яшчэ 45-50 хвілін на сярэдняй магутнасці,
паліваючы вылучаючымся сокам.
За 3-4 хвіліны да канца падрыхтоўкі абкласці гусака палоўкамі персікаў.
Сок ад кансерваваных персікаў злучыць з вылучыўшымся пры
падрыхтоўцы гусака сокам, падагрэць,
заварыць мукой і яшчэ трохі пракіпеціць.
Соус падаць асобна.
|