-гусінай грудкі (паляндвіца) - 2 шт.
-моцнага булёна (з птушкі) - 400 мл
-воцат бальзаміко - 4 ст.л.
-соль - па густу
-перац - па густу
-замарожаныя журавіны – 170 г
-імбір – 20 г
-грушы - 2 шт.
-сметанкавае масла - 2 ст.л.
-крухмал - 2 г.л.
-чырвонае віно - 6 ст.л.
Паляндвіцу нацерці соллю і перцам.
Пакласці ў патэльню гусіную грудку скуркай уніз і смажыць 3-4 хвіліны.
Перавярнуць і смажыць 3 хвіліны.
Пакласці мяса ў форму скуркай угару.
Ўліць булён і ўварваць 5 хвілін.
Дадаць воцат, журавіны і закіпяціць.
Тушыць 30 хвілін пры 200 С.
Грушы разрэзаць напалову, ачысціць, выняць насенне,
пакінуць пладаножкі на 2 палоўках.
Імбір нарэзаць палоскамі і патушыць з грушамі ў масле 5 хвілін.
Пасыпаць цукрам. Мяса выняць.
Наліць у рондаль вадкасць ад тушэння.
Змяшаць крухмал з віном, загусціць яго і заправіць.
Раскласці па талерках мяса, грушы і соус.
|