-гусак – 800 г
-масла сметанкавае - 1 ст.л.
- цыбуля рэпчатая - 1 цыбуліна
-перац салодкі - 1 шт.
-памідоры свежыя - 4 шт.
-соль - па густу
для соусу:
-мука - 1 ст.л.
-булён - 1 шклянка
-яйка - 1 шт.
для запекання:
-сыр – 100 г
-смятана - 2 ст.л.
Нарэзаць цыбулю і перац кольцамі, памідоры -
долькамі і патушыць у 1 сталовай лыжцы сметанкавага масла.
Затым перакласці на бляху, зверху пакрыць кавалкамі гусяціны
і смажыць у духоўцы каля 10-15 хвілін.
Для соусу:
нагрэць муку ў 1 ст. л. сметанкавага масла,
затым праварыць з булёнам ці малаком да загусцення.
Калі соус злёгку астыне, да яго можна дадаць яйка.
Сыр нацерці і змяшаць са смятанай ці яечным жаўтком.
Кавалачкі гусяціны паліць соусам ці сырам.
Запякаць у духоўцы пры тэмпературы 220 С
да утварэння румянай скарыначкі.
На гарнір падаць адвараны рыс, бульбяное пюрэ і гароднінную салату.
|